U bevindt zich hier: Informatie » Leonardo-onderwijs

Leonardo-onderwijs

Onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

Sommige hoogbegaafde kinderen halen in het reguliere basisonderwijs niet het beste uit zichzelf. Dat kan leiden tot onderpresteren, aanpassingsproblemen en gedragsproblemen. Sommige kinderen voelen zich daardoor ongelukkig. VCO Harderwijk-Hierden biedt Leonardo-onderwijs. Dit biedt hoogbegaafde kinderen een uitdagende leeromgeving waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. In eigen tempo en op eigen niveau.

Extra vakken

De leerkrachten van de Leonardo-klassen zijn speciaal opgeleid in het omgaan met hoogbegaafdheid. Leerlingen krijgen hier naast de reguliere vakken (die in compacte vorm worden aangeboden) ook extra vakken zoals filosofie, schaken, ontwerpen met ICT, Spaans en omgaan met hoogbegaafdheid. Vakken als Spaans, Engels, bridge en schaken worden verzorgd door gespecialiseerde vakleerkrachten.

Eisen

Een Leonardo-klas bestaat uit maximaal 20 kinderen. Sinds schooljaar 2012-2013 hebben we ook een Leonardo-onderbouwgroep. We werken nu met een groep 3/4, groep 5/6 en groep 6/7/8.

Kinderen die Leonardo-onderwijs volgen, komen uit de gehele regio. Om in aanmerking te komen voor het Leonardo-onderwijs is een minimum IQ van 130 vereist. Bovendien mag er geen sprake zijn van gedrag dat het normale functioneren van de groep belemmert.

Meer informatie

Bekijk de website van de Stichting Vrienden van Leonardo Harderwijk en

onze Leonardoschool Het Kompas