Stichting VCO

Christelijk basisonderwijs Harderwijk-Hierden

Leerlingen laten groeien, in kennis en vaardigheden en als mens. Dát is kort en krachtig het doel van Stichting voor Christelijk Onderwijs Harderwijk-Hierden (VCO Harderwijk-Hierden). Wij zijn een organisatie met twaalf basisscholen in Harderwijk en Hierden. Onze 270 leerkrachten zetten zich vol overtuiging en enthousiasme in voor zo’n 2.800 leerlingen. Met gedegen onderwijs, moderne middelen en veel ambitie in een veilige, gezellige en stimulerende omgeving.

Met aandacht voor het individu

Ieder mens is verschillend. Ook onze leerlingen hebben allemaal hun eigen talenten en mogelijkheden. Wij zien het als onze taak om ieder kind te helpen deze te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doen we met aandacht voor het individu, zodat ieder kind goed toegerust en zelfbewust kan doorstromen naar het best passende vervolgonderwijs.

Christelijke identiteit

Stichting VCO Harderwijk-Hierden is een christelijke organisatie met christelijke basisscholen. Dat betekent dat de Bijbel centraal staat bij het leren en onderwijzen. Vanuit onze identiteit hechten wij aan een plezierige en positieve omgang met elkaar. Daar helpen wij onze leerlingen bij, zodat ieder kind veel leert, zichzelf kan ontplooien te midden van de omgeving en met plezier naar school gaat.